Connect with us

SAPS Semakan

SAPSNKRA – Semak Keputusan

Published

on

SAPSNKRA merupakan sistem yang diwujudkan oleh KPM bagi memudahkan keputusan peperiksaan diisi oleh guru-guru mata pelajaran.

Keputusan peperiksaan boleh disemak melalui aplikasi SAPS (sistem analisis peperiksaan sekolah). Sapsnkra juga dijadikan portal guru-guru , sup dan juga guru mata pelajan untuk memasukkan data keputusan murid.

sapsnkra

SAPSNKRA – Semak Keputusan

Untuk mengakses SAPSNKRA< bolehlah lawati –> SAPSNKRA – Untuk Ibu bapa, SAPSNKRA untuk guru.

Selamat mengisi ataupun key in markah pelajar di dalam sistem SAPSNKRA. Semoga semuanya dipermudahkan.

Berikut merupakan penguguman terkini dari laman web SAPSNKRA. Semua guru diminta untuk mengambil perhatian mengenai pengumuman penting ini.

===

  • PENAMBAHBAIKAN PROSES KERJA MEJA BANTUAN SAPS Proses kerja meja bantuan SAPS telah ditambahbaik. Para pengguna SAPS (Guru Mata Pelajaran/ Guru Kelas/ Pengetua/Guru Besar/SUP/Pegawai SAPS JPN dan PPD/ Pegawai Kementerian Pendidikan Malaysia) boleh merujuk kepada jadual yang tersedia di bawah untuk mendapatkan bantuan. Sekian, harap maklum.
  • PENGISIAN MARKAH: Pengisian bagi Peperiksaan Percubaan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) Tahun 2017 akan dibuka mulai 25 Ogos 2017 (Jumaat) sehingga 6 Oktober 2017 (Jumaat). Sekian, terima kasih….

Pastikan anda membuka SAPNKRA dari masa ke semasa untuk mengelakkan anda terlepas pengumuman penting. Sebagai contoh bila tarikh pengisian markah peperiksaan pelajar boleh dibuat dan bila pula tarikh tutup key in markah pelajar.

22 Comments

22 Comments

  1. Jie Susanos

    January 11, 2016 at 1:26 pm

    bru dgr aplikasi ni..

  2. Hari

    April 17, 2016 at 9:26 am

    ijin untuk mengakses. 🙂

  3. Syed Najmi

    November 11, 2016 at 4:47 am

    wah bagusnya syed syahmi najman dapat nobor tiga

  4. frihinz blog

    April 6, 2017 at 7:39 am

    haii:p

  5. Unknown

    April 15, 2017 at 8:54 am

    .

  6. Anonymous

    June 2, 2017 at 12:27 am

    Terbaeek cayyalah

    • Nora

      November 18, 2017 at 8:39 pm

      Mcmane nk buka saps nie..blh spe2 tlong ajr kn..dh cba bnyk kali x blh buka

  7. parararam

    June 7, 2017 at 6:17 am

    best pokoknya lah

  8. zakilawati shadan

    June 9, 2017 at 1:42 pm

    Memang mudah lah bila ada saps ni .kalau anak² tidak mahu beritahu kita boleh check dekat saps sahaja .Memang best lah ada SAPS ?. ☺?? .

  9. Nur Syafiqah Binti Hasri

    June 9, 2017 at 9:27 pm

    Hy

  10. farith haikal b. syah milan

    June 15, 2017 at 12:28 pm

    aq takot doh…

  11. hasnah bt abd rahman

    June 18, 2017 at 11:56 pm

    dah 19julai kptsan x dpt,,,hari2 pagr not found

  12. Nofant

    July 17, 2017 at 2:58 am

    Boleh ijin icip-icp tidak ya. Kalau dari Indonesia?

  13. Nofant

    July 17, 2017 at 3:00 am

    Saya bisa coba tidak… dari Indonesia?

  14. amna nafisa

    August 3, 2017 at 7:04 am

    x dapat pun

  15. Pingback: Eoperasi Login Modul Pengurusan Guru - SAPS SEMAKAN IBU BAPA

  16. Panjang

    September 5, 2017 at 12:45 pm

    Endasmu krewak lar

  17. muhammad hazim bin kamaruszaman

    November 9, 2017 at 9:11 pm

    Tak boleh laaa

  18. ainazlyn

    November 21, 2017 at 3:49 pm

    kenapa ni xdapat buka..mcm mana nak tengok ni..

  19. Amylia

    December 5, 2017 at 11:20 pm

    Kenapa saps xleh buka?? Yg dulu lain skrng yg lain..ada prubhan ka??

  20. Unknown

    December 10, 2017 at 3:55 pm

    Nk bkk app semak kputusan tetiba lak muncul ni….camne nii..

  21. Khamisah

    June 5, 2018 at 8:34 am

    Kenapa bila klik carian sekolah tak boleh ye.. kosong je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending