SAPSNKRA – Semak Keputusan

SAPSNKRA merupakan sistem yang diwujudkan oleh KPM bagi memudahkan keputusan peperiksaan diisi oleh guru-guru mata pelajaran.

Keputusan peperiksaan boleh disemak melalui aplikasi SAPS (sistem analisis peperiksaan sekolah). Sapsnkra juga dijadikan portal guru-guru , sup dan juga guru mata pelajan untuk memasukkan data keputusan murid.

sapsnkra

SAPSNKRA – Semak Keputusan

Untuk mengakses SAPSNKRA< bolehlah lawati –> SAPSNKRA – Untuk Ibu bapa, SAPSNKRA untuk guru.

Selamat mengisi ataupun key in markah pelajar di dalam sistem SAPSNKRA. Semoga semuanya dipermudahkan.

Berikut merupakan penguguman terkini dari laman web SAPSNKRA. Semua guru diminta untuk mengambil perhatian mengenai pengumuman penting ini.

===

 • PENAMBAHBAIKAN PROSES KERJA MEJA BANTUAN SAPS Proses kerja meja bantuan SAPS telah ditambahbaik. Para pengguna SAPS (Guru Mata Pelajaran/ Guru Kelas/ Pengetua/Guru Besar/SUP/Pegawai SAPS JPN dan PPD/ Pegawai Kementerian Pendidikan Malaysia) boleh merujuk kepada jadual yang tersedia di bawah untuk mendapatkan bantuan. Sekian, harap maklum.
 • PENGISIAN MARKAH: Pengisian bagi Peperiksaan Percubaan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) Tahun 2017 akan dibuka mulai 25 Ogos 2017 (Jumaat) sehingga 6 Oktober 2017 (Jumaat). Sekian, terima kasih….

Pastikan anda membuka SAPNKRA dari masa ke semasa untuk mengelakkan anda terlepas pengumuman penting. Sebagai contoh bila tarikh pengisian markah peperiksaan pelajar boleh dibuat dan bila pula tarikh tutup key in markah pelajar.

14 Comments on "SAPSNKRA – Semak Keputusan"

 1. ijin untuk mengakses. 🙂

 2. wah bagusnya syed syahmi najman dapat nobor tiga

 3. Terbaeek cayyalah

 4. Memang mudah lah bila ada saps ni .kalau anak² tidak mahu beritahu kita boleh check dekat saps sahaja .Memang best lah ada SAPS ?. ☺?? .

 5. hasnah bt abd rahman | June 18, 2017 at 11:56 pm | Reply

  dah 19julai kptsan x dpt,,,hari2 pagr not found

 6. Boleh ijin icip-icp tidak ya. Kalau dari Indonesia?

 7. Saya bisa coba tidak… dari Indonesia?

 8. x dapat pun

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


18 + thirteen =