Connect with us

SAPS Semakan

SAPS Ibu Bapa: Semakan Keputusan Peperiksaan

Published

on

saps semakan ibu bapa

SAPS ibu Bapa merupakan sistem analisis peperiksaan sekolah yang diwujudkan oleh pihak kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bagi memudahkan ibu bapa membuat semakan keputusan peperiksaan sekolah. Sistem ini merupakan sistem yang kerap kali digunakan oleh guru-guru dan juga ibu bapa. Bagi guru, ianya diperlukan bagi memasukkan  markah peperiksaan pelajar. Dalam bahasa lainnya, key-in markah pelajar. Manakala bagi ibu bapa pula ianya perlu untuk membuat semakan keputusan peperiksaan anak-anak di sekolah.

SAPS semakan ibu bapa ini boleh dilakukan melalui secara atas talian (ONLINE). Antara keputusan peperiksaan yang boleh disemak adalah

  • Keputusan pelajar bermula dari sekolah rendah darjah 1 hingga darjah 6.
  • Keputusan peperiksaan sekolah menengah bermula daritingkatan 1 hingga tingkatan 5

Setakat ini keputusan peperiksaan besar seperti UPSR, PT3, dan SPM masih tidak boleh disemak melalui sistem ini.

Cara Membuat semakan SAPS Ibu Bapa

Berikut kami kongsikan cara bagaimana anda boleh membuat Semakan. SAPS Ibu bapa ini boleh dilakukan dengan cara berikut:
  1. Klik link di bawah ini untuk masuk ke dalam sistem aplikasi SAPS Semakan Ibu Bapa .

2. Anda akan dibawa kepada paparan seperti berikut:

 saps
3. Masukkan no kad pengenalan atau pun sijil lahir pelajar. (Jika no kad pengenalan salah,klik sini). Masukkan no kad pengenalan pelajar tanpa meletak tanda senkang (-) ataupun menekan “space”.
4. Pilih negeri di mana sekolah pelajar belajar. Selepas itu, anda boleh membuat  carian nama sekolah pelajar berkenaan.
5. Klik semak.

Semoga anda dapat mengakses dan melihat prestasi anak-anak pelajar melalui aplikasi SAPS Semakan Ibu Bapa ini.

Nombor Untuk Dihubungi

Jika anda ada masalah mahupun persoalan untuk mengakses SAPS Ibu Bapa, anda bolehlah hubungi talian yang tertera di bawah ini:

TALIAN SEMENTARA : 012-6497579
Waktu: SAPS
Isnin – Jumaat 8:30 pg – 5:00 ptg
(kecuali pada cuti umum)
Rehat pada  1:00 ptg – 2:00 ptg
(kecuali hari jumaat 12:15 tengah hari – 2:45 petang)

Selamat membuat semakan SAPS Ibu Bapa kepada anda. Kongsikan artikel panduan ini kepada rakan-rakan guru anda dan juga kepada rakan ibu bapa lain.

Ataupun, boleh rujuk jadual di bawah ini jika anda memerlukan bantuan.

PEGAWAI MEJA BANTUANCARA ANDA DIBANTU
Guru MP/Guru Kelas/ Pengetua/Guru BesarSUP SAPS SekolahAnda diminta Hubungi SUP SAPS sekolah anda
Setiausaha Peperiksaan Sekolah (SUP)Pegawai Unit ICT/ SPA di PPDLogin ke dalam sistem SAPS dan dapatkan nombor telefon yang diperlukan
Pegawai SAPS PPD dan JPNPegawai Unit ICT/SPA di BPSH, KPMLogin ke SAPS dan dapatkan nombor telefon yang diperlukan atau isi borang aduan.

Terdapat beberapa aduan mengatakan pengguna gagal memasuki sistem saps. Antara sebab yang terjadi adalah masalah sambungan private.

Masalah dalam Mengakses Sistem SAPS Ibu bapa

Jika anda mendapat “Your conection is not private“, ikut langkah berikut.

klik “Advanced” seperti gambar di bawah.

saps

Kemudian klik “Proceed” seperti gambar di bawah.

saps ibu bapa

Selamat membuat semakan keputusan melalui SAPS. Sila bookmark page ini untuk memudahkan anda kembali ke sini untuk mengakses sistem SAPS Ibu Bapa.

453 Comments

453 Comments

  1. Sunny Yunus

    December 27, 2015 at 12:31 pm

    ada saps ni, ibubapa boleh check keputusan hanya dihujung jari sahaja. Mudah bukan.

    • BAZILBAZLI

      June 5, 2017 at 9:14 am

      Kenapa sistem analasis pepriksaan bertukar privacy error

      • Nellz

        June 8, 2017 at 8:25 am

        Kannn….xboleh nk masuk

        • Blablabla

          June 18, 2017 at 3:14 am

          Asal x leh buka..die kate markah belum disahkan

          • nur aisyah

            August 28, 2017 at 9:45 am

            masalah ni sebab cg sekolaa blm key in markah..

          • yatim

            December 7, 2017 at 2:53 pm

            Senang nak buka saps

        • Hahs

          November 13, 2017 at 1:04 pm

          Fk

          • daya

            June 28, 2018 at 1:56 pm

            dont be a poverd

      • Shella

        July 2, 2017 at 12:09 pm

        Tda pun sya dpt check.berapa kali sdah sya tekan2 tuk masukkan no ic n nma.p tda dpat disumbit.

        • Reeza

          July 2, 2018 at 11:23 pm

          Tolong la buka blk link tu ..senang mak bapak nak tgk result anak.

          • syah

            November 3, 2018 at 3:05 pm

            tu laa…. saya nak bukak jadi error…. amende laaaa… geram betul…!!!

      • Shella

        July 2, 2017 at 12:15 pm

        Ya btul tu.bila sya tekan pegi sumbit.keluar privacy error.mudah ape mcm ne.wat susahkan orng ja.smpai penat jari sya tekan2.yg keluar privacy error.

        • daus

          November 5, 2017 at 12:04 pm

          sumbit pon bolehh

          budakwechat

      • unknown

        August 9, 2017 at 2:03 am

        buat sejuta kali tak jadi.

        • Mak bdk, bkn bdk wechat nih

          June 4, 2018 at 11:40 am

          Dh byk sesi buat bkn harini je.dh cuba klik Semua link yg ada. Mmg tak dpt. Siap yg ckp senang tu guna fake acc je tu..

      • muhammad haikai bin muhammad abdul rashid

        August 28, 2017 at 9:46 am

        kadang2 shj…

      • farhan

        October 27, 2017 at 4:07 am

        bole tanya mcm mna nak post komen ni

      • Sapa2 je la

        June 10, 2018 at 10:17 am

        TIME2 NI PULAK LA DIA NK ROSAK..TAU LA RESULT AQ BAGUSS!!!KENDUR NJIRRR!!!

        • everyone

          June 27, 2018 at 1:20 pm

          hermmm jangan bangga diri….

      • Haikal

        June 10, 2018 at 1:21 pm

        Semangat ckit bazli

      • chan

        June 24, 2018 at 2:20 pm

        sudah tiga minggu pun tak dapat buka apps ini untuk semakkan keputusan sekolah ujian 。。。。。

      • mangkok

        July 12, 2018 at 8:46 am

        kannnnnnnnnnnnn cam taikkkkk jenkkkkk hahahahahahahahahahahahaahahh

    • anynomys

      June 9, 2017 at 1:07 am

      bodoh private ahh menda ahhh tk ke menyusahkn org namanya!!!!!!!

      • EzamHafez

        July 1, 2017 at 7:02 am

        hayyoo kan dia dah tulis kat atas tu…. tekan advance pastu tekan proceed……..haih tu pon takleh nak ikut ke?????????????

      • osas

        July 25, 2017 at 11:53 pm

        mak ko hijau

      • farhan

        October 27, 2017 at 4:08 am

        bapak mu

    • HANTU SPINER

      June 16, 2017 at 7:32 am

      ANAK SAYA 6A!

      • farhan

        October 27, 2017 at 4:08 am

        x kesh

      • SITI NUR ANISAH

        November 13, 2017 at 9:59 am

        MAKCIK SAYA 10A+

        • SaYaNg SaPs

          June 10, 2018 at 10:21 am

          Oh….yeke….makcik kau bukan kau..

      • BUDAK SEK KK

        January 2, 2018 at 11:12 am

        TAHNIAH LAH

      • IDFC

        June 8, 2018 at 9:41 pm

        Dont care

        Ps: jgn menunjuk yg anak tu pandai sangat

    • afdzal

      July 31, 2017 at 10:27 am

      Betul tu

      • Mu tahu

        June 7, 2018 at 5:47 pm

        Entah Kenapa Tak leh bukak ye

    • norazlina

      August 5, 2017 at 3:10 pm

      ya

    • Nur wahyuni

      August 18, 2017 at 7:55 am

      Senang je kan dengan SAPS

      • iezahwati

        January 9, 2018 at 9:28 pm

        asal sekolah batu pahat ade yang takde nama sekolah ????????? !!!!!!!!!

      • Dyaaa

        June 9, 2018 at 2:32 pm

        Saya tak boleh pon

    • AhMadd

      March 26, 2018 at 11:40 am

      so troublesome, the system sent me to gambling site, what is wrong?

    • Rohaiza amirudin

      June 10, 2018 at 11:00 am

      Saps ibubapa kenapa tak boleh buka…aplikasi sistem ada problem ke

      • Rohaiza amirudin

        June 10, 2018 at 11:14 am

        Saps ibubapa kenapa tak boleh buka…aplikasi sistem ada problem ke

        • No name

          June 12, 2018 at 8:52 am

          Saps tak boleh buka ia kata kementeriannya ditutup sementara katanya knp??

        • Tengku Ali

          June 20, 2018 at 7:49 pm

          Knape tak boleh buke saps… Nk cek mrkh pon susah

      • kementerian pembelajaran

        July 3, 2018 at 10:52 pm

        ye ade problem . saps kena hack atau diceroboh . ini pihak kementerian pendidikan pembelajaran

    • Sheene

      June 13, 2018 at 5:00 pm

      Ye saps ni memang senang Dan menjimatkan masa kita

    • Asikin

      June 28, 2018 at 4:56 pm

      Kenapa saps tutut utk sementara waktu 2018

    • trhabfnstydmhcg

      July 8, 2018 at 1:10 pm

      x langsung tak

    • Wan

      November 21, 2018 at 5:18 pm

      Apa mudah….laman wdb mau buka pun tam bole,masuk ic no pun tergantung tk jalan.malaysia nie kalo buat apa2 pun mcm tahi ayam.semua slow ketinggalan kebelakang berbanding indonesia india thailand.toksah banding dgn spore,sudah maju sangat.

  2. Raihanah Ahmad

    December 31, 2015 at 3:05 am

    mudah untuk ibu bapa semak keputusan

    • najihah

      July 20, 2017 at 5:24 am

      macam mana nak buka

    • raihanah binti mohammad subhi

      July 31, 2017 at 1:23 am

      hai gred x dapat a…..

  3. Raihanah Ahmad

    January 7, 2016 at 3:26 am

    memang mudah sekarang, tak macam dulu dah

  4. Jie Susanos

    January 11, 2016 at 1:18 pm

    mudah ada app ni..

    tgu anak bersekolah dlu..

    • ching som fan

      August 2, 2017 at 6:39 am

      bodohhhhhhhhhh mk ayh x ptut tengok keputusan kmi nnti kena pukul balik kena pukul bru nk enjoy ngan pk we kaco line la sebok . tapi my mom dont like that sbb my mom nk main game je layan insta lgi best and bestes cam bongk jgnnn tengok keputusan kami babi pantat puki… kau pikir aku suka kau cek result kami and kepada anda semua saya mempunyai sikap negative paham kan sedia maklum… dari sk marian convent……. pi mampus im chinese matiii.mampos sila mampos.. saya and my friend dont likek you all because my results very gooddddd.sya dduk kelas petama nk jumpa maiaaa setann jesus

      • Dream Killer

        November 9, 2017 at 10:00 am

        u shattap la dog

      • aiman

        November 13, 2017 at 11:02 am

        kalua taknak mak kau tengok tak hidup kalau hidup susah nanti

      • kamarulngap

        May 24, 2018 at 10:09 am

        u shattap nerda!!!! macam ko sorang jerr pandai sangat #sangak #silameninggal # #sial

      • unknkwon

        June 19, 2018 at 4:43 pm

        pi lantak la

      • fucker

        June 29, 2018 at 7:51 pm

        Go to hell..respect bitch

  5. Husna Rahman

    February 11, 2016 at 3:42 am

    ni abah saya selalu bukak..utk anak2 didik dia mostly.. mmg membantu ibubapa utk close monitor ank2..

  6. Unknown

    February 25, 2016 at 1:43 am

    Ibu bapa senang semak

  7. nurul syakilah

    March 7, 2016 at 2:37 pm

    Mcm mna klau Mahu check result spm calon persendirian 2015

  8. Author Blog

    March 7, 2016 at 2:57 pm

    berhubung terus ke pejabat pendidikan daerah sendiri.

  9. Anonymous

    March 19, 2016 at 11:15 am

    Memang membantu..hrmm nak Tanya
    ..kalau nak key in markah means hari ahad Dan sabtu x blh ye??

  10. Anonymous

    March 19, 2016 at 11:16 am

    Ade masa tertentu ye kalau nak key in markah??

  11. SK TUALAK

    March 20, 2016 at 10:43 am

    This comment has been removed by the author.

  12. Mek ila Jual Vitamin

    March 22, 2016 at 12:52 pm

    Bagusnya. Teringat dulu-dulu zaman bawa balik report kad ke rumah. Risau dengan penerimaan mereka kalau ada yang merah. Sekarang semuanya di hujung jari.

  13. Khadhi

    March 26, 2016 at 7:11 am

    Peperiksaan juga menghadapi persaingan yang hebat dari tahun ke tahun. Semoga semua pelajar yang duduk dalam peperiksaan akan dapat markah keputusan yang baik.

  14. Anonymous

    March 29, 2016 at 12:01 pm

    Yg sekolah asrama penuh mcm mana nak chk?

  15. onlajer

    March 30, 2016 at 9:18 am

    ok saya akan cuba..

    Tapi ini untuk pperiksaan besar seperti upsr ,T3 dan lain – lain atau kesemua sekali dari darjah satu hingga tingkatan lima..

  16. E DANN Floor Board

    April 1, 2016 at 9:59 am

    Saya baru Tahu saya punya markah …sebelum guru saya beritahu

  17. Abdul Mukmin

    April 1, 2016 at 10:32 pm

    memudahkan ibu bapa untuk memantau pembelajaran anak-anak mereka, terutama bagi mereka yang sibuk bekerja.

  18. Uncle Zuan

    April 3, 2016 at 2:06 pm

    wow! baek punya ni 😀

    • sharil

      June 11, 2018 at 5:58 pm

      tak boleh buka pon setiap kali buka mesti d tulis web tidak aman

  19. Bakri

    April 6, 2016 at 7:12 am

    Bagus untuk membuat semakan secara online. Jimat masa yg banyak.

  20. Hanafi Abdullah

    April 11, 2016 at 8:09 pm

    satu kemudahan yang sangat bagus dan pasti memudahkan golongan ibubapa nie

  21. Azhan

    April 13, 2016 at 9:31 am

    satu info yg berguna.. walaupun saya blum ada lg anak yg bersekolah. hehe

  22. Unknown

    April 15, 2016 at 1:02 am

    Klau ckgu x masukkan mrkah dlm saps ni x bleh tengok jugak

  23. Uncle Zuan

    April 24, 2016 at 2:08 pm

    hmm okay kaedah ni. tapi tak semua ibu bapa celik IT..

  24. Zafar

    April 26, 2016 at 2:24 am

    Ya. betul nie. bukan semua ibu bapa celik dlm IT. Mereka perlu masa utk belajar jugak.

  25. Adam Al-Genseti

    April 26, 2016 at 2:36 am

    aku setuju banget dengan aplikasi itu, rasanya kita sebagai orang tua bisa lebih tenang dan nyaman
    Terima kasih salam kenal

  26. indo botol

    April 28, 2016 at 3:24 am

    thanks minn, membantu sekali

  27. Suharto Ahmad

    May 3, 2016 at 4:39 pm

    Mantap

  28. MyOtak

    May 3, 2016 at 4:50 pm

    Perlu pendedahan yg lebih kepada ibubaoa… Masih aagak asing buat ibubapa terutamnnya kawasan pedalaman…

  29. Joanne

    May 5, 2016 at 1:51 am

    membiarkan ibu bapa lebih brtanggunjawab dengan markah

  30. Joanne

    May 5, 2016 at 1:52 am

    membiarkan ibu bapa lebih brtanggunjawab dengan markah

  31. Purwasuka

    May 7, 2016 at 2:49 am

    aplikasi ini sangat berguna buat orang tua dan anak,
    semoga terus dikembangkan lagi apps ini, kerek pokoknya

  32. Afif Rayyan

    May 15, 2016 at 7:47 am

    Pasnie anak tak boleh sorok result lagi.. huhu

  33. Syazwi

    May 30, 2016 at 9:18 am

    Ibubapa yang bertanggungjawab akan rela untuk belajar walaupun ia amat teknikal juga.

  34. Unknown

    June 5, 2016 at 3:55 am

    salam, kalau nak check sklh swasta knpa tk boleh ya??? tq

  35. MySemakan

    June 12, 2016 at 10:37 am

    Kini lebih mudah mengetahuo result periksa anak-anak dengan sistem semakan saps ibu bapa

  36. idea berita

    June 12, 2016 at 10:38 am

    Mudah senang dan cepat dengan sistem semakan online ni

  37. ju design

    June 13, 2016 at 12:06 pm

    Lambat

  38. sufian

    June 13, 2016 at 3:45 pm

    Lambat

  39. apdm

    August 2, 2016 at 9:18 am

    terbaik aplikasi ni. dapat tahu markah peperiksaan melalui online sahaja

  40. Nazmi Ranger

    August 16, 2016 at 8:39 am

    bodoh saps

  41. egtukar

    August 30, 2016 at 10:08 am

    terbaik sistem ni..memeudahkan ibu bapa

  42. apdm

    September 2, 2016 at 2:28 am

    ada saps ni.mudah ibu bapa nak cek keputusan anak

    • andrew chong

      June 20, 2017 at 6:49 am

      LPO

  43. Azhan

    September 12, 2016 at 5:54 am

    mudh dan cepat semak online..

  44. Body slim

    September 16, 2016 at 12:39 pm

    Bagus artikelnya berguna sangat

  45. Ato

    September 22, 2016 at 2:31 am

    Kemudahan untuk ibu bapa…

  46. Ato

    October 3, 2016 at 1:02 pm

    aplikasi kemudahan ibubapa untk semak markah anak2.

  47. kacang almond

    October 10, 2016 at 11:42 am

    Bermanfaat sekali informasinya. Makasih!

  48. Jual Green Coffee

    October 27, 2016 at 8:06 am

    nice info nih, keren banget pokoknya…
    terima kasih atas infonya

  49. danish azmi

    November 3, 2016 at 6:03 am

    kenapa xboleh buka pun.dh cuba sampai 6 kali.tapi xboleh dapat.

  50. CocoBundle

    November 3, 2016 at 6:05 am

    Knp nak buka x boleh cuba dh 10x x blh pun

    • UNKNOWN

      June 13, 2017 at 7:06 am

      Sbb ko bodo kot hahahahaha

  51. sue hainie

    November 8, 2016 at 6:51 am

    ada sesetengah ibubapa tiada kemudahan internet langsung tidak tahu markah peperiksaan anak….pihak sekolah sepatutnya beri taklimat kpd ibubapa

  52. asmarudi

    November 9, 2016 at 2:17 pm

    Kenapa x de pilihan peperiksaan…

  53. tkt11

    November 10, 2016 at 12:01 am

    Dah 2 hari tak dapat akses, tak dapat pilih jenis peperiksaan

  54. Anonymous

    November 10, 2016 at 12:26 am

    Yup. Dah berhari2 try. Tapi still tak resolve issue untuk pilih jenis peperiksaan

    Macam mana nak inform diaorg nie suruh look into this matter?

  55. nur faiqa

    November 10, 2016 at 1:21 am

    tk dpt akses dh 2 hari masalah yg sama.. tk dpt pilih jenis peperiksaan..

  56. Anonymous

    November 10, 2016 at 3:46 am

    Dah report to KPM pagi tadi

    Now dah boleh pilih jenis peperiksaan. TQ KPM IT Department!

  57. Effa Mulia Binti Zainurdin

    November 15, 2016 at 1:07 pm

    Kenapa sy x boleh nak access?

  58. Effa Mulia Binti Zainurdin

    November 15, 2016 at 1:07 pm

    Kenapa sy x boleh nak access?

  59. Anonymous

    November 16, 2016 at 5:51 am

    kepada @Kementerian Pendidikan Malaysia,

    Mohon mansuhkan SISTEM ANALISIS PEPERIKSAAN SEKOLAH …
    sebab sekolah² kebangsaan x iktiraf pun keputusan dalam SAPS tu,

    Ibubapa semak online no 1 tapi di maklum cikgu dapat no 12,

    Baik tak payah bersaps bagai..
    cikgu² pun x payah bersusah payah key in markah…

  60. Unknown

    November 17, 2016 at 12:30 am

    Kenapa xblh check kalau guna iPhone??

    • Dwayne

      June 9, 2017 at 3:31 pm

      Boleh je

  61. Ct

    November 19, 2016 at 1:59 am

    Nasib mak bapak aku xthu nk buka saps

  62. Sepak Bola

    November 19, 2016 at 6:50 am

    Betul-betul, mdah untuk semak keputusannya.

  63. Brainking Plus

    November 29, 2016 at 6:44 am

    emmm,, ada problemkah? Tapi menarik jga

  64. Madura Bersatu

    December 1, 2016 at 1:34 am

    Sepertinya menarik nih programnya..

  65. pramuka

    December 6, 2016 at 1:07 am

    Aplikasi ini sangat membantu bagi orangtua ya.. semoga terus berkembang untuk ke depannya.. dan semakin mempermudah..

  66. ekspedisi semarang pontianak

    January 1, 2017 at 1:26 pm

    wow kerennye, tambah gampang lah orang tue disekolah..

  67. Undangan pernikahan unik

    January 21, 2017 at 11:58 am

    semakin mempermudah orang tua nih

  68. kata bijak

    January 21, 2017 at 11:59 am

    para orang tua bisa mengawasi anak lebih baik lagi dengan cara ini

  69. Uncle Zuan

    February 10, 2017 at 7:48 am

    terbaik! lepasni tak boleh la nak sorok markah lagi hahaha

  70. rani

    February 23, 2017 at 10:12 am

    Senang utk dpt tahu markah. Bestnya.

  71. lokman amirul

    March 5, 2017 at 4:07 am

    tq kongsi info nie

  72. Weibo Shuang Chen

    March 18, 2017 at 3:11 am

    030609080432

  73. Weibo Shuang Chen

    March 18, 2017 at 3:12 am

    030609080432

  74. Weibo Shuang Chen

    March 19, 2017 at 2:20 pm

    030609080432

  75. Noriza Abdul Rahman

    March 20, 2017 at 5:11 am

    Mudahlah untuk para pelajar dan ibubapa nak mengetahui keputusan exam anak-anak kan

  76. Elih Japahar

    March 20, 2017 at 12:35 pm

    masih ramai yg tak tau saps ni..

  77. afaizan pardi

    March 25, 2017 at 8:58 am

    betul 2 tu

  78. puspa Puspa

    March 28, 2017 at 11:01 am

    It so easy to she in online student marks

  79. Unknown

    March 30, 2017 at 12:09 am

    This comment has been removed by the author.

  80. Anonymous

    April 2, 2017 at 3:14 am

    Tu la kadang dlm saps x kira markah pendidikan islam. Sekolah plak kira. Kot ye pun seragam kan la. Buat ibu bapa keliru

  81. Anonymous

    April 4, 2017 at 9:29 am

    kok ditambah gampangnyeeee…

    • xo9x

      June 27, 2018 at 1:19 pm

      x main la gampang kite kan ade agame…

      ]

  82. alieyaya lola

    April 5, 2017 at 10:46 am

    susah lh nk buka….bnyk sngt ikln…

  83. Jawatan Kosong

    April 15, 2017 at 11:13 pm

    skang senang je nak check result, online pon boleh, kalau dulu pakai report kad je.

  84. TRAVEL MALANG GRESIK

    April 26, 2017 at 7:38 am

    makasih infonya

  85. jubah pria

    April 27, 2017 at 1:01 am

    ini program yg sangat keren dan membantu orang tua. .

    • ANONYMOUS

      June 2, 2017 at 4:31 pm

      Apa yg membantunya..orang tua bkn sekolah pun

  86. elina

    April 27, 2017 at 1:03 am

    Aplikasinya kreatif, semoga para orang tua jadi semakin terbantu

  87. seimbang

    April 27, 2017 at 1:05 am

    semoga terus berkembang ya aplikasinya, ini ide yang sangat bagus untuk para orang tua

  88. kado biru

    April 27, 2017 at 1:07 am

    kado istimewa buat orang tua nih aplikasi kerennya, semoga aplikasinya terus berkembang dengan ide-ide kreatifnya

  89. ahlong

    May 21, 2017 at 11:12 am

    Lambat. Langsung tak boleh buka..

    • gi mati

      June 28, 2017 at 6:25 am

      internet mnaa?lambat line kau tuu yoww

  90. HAN SE-KYUNG

    May 23, 2017 at 9:20 am

    [-(

  91. HAN SE-KYUNG

    May 23, 2017 at 9:22 am

    TIDAK BOLE BUKA LANGSUNG [-(

    • Wahidin

      October 5, 2017 at 11:20 am

      X boleh nak buka.klik adv ker proses ker xjadi ape2 .apesal dulu senang nak buka skrg susah pulak.

  92. Unknown

    May 24, 2017 at 11:21 am

    🙂

  93. Anonymous

    May 25, 2017 at 1:33 pm

    Mati la aq kali ni HAHAHA

  94. Lina ROmppin

    May 26, 2017 at 11:08 am

    b-(

  95. Lina ROmppin

    May 26, 2017 at 11:09 am

    good b-(

  96. Mala Devarajoo

    May 28, 2017 at 12:52 pm

    ???

  97. Nass

    May 30, 2017 at 2:38 am

    apasal tak boleh buka? dari sebelum cuti pertengahan sampai la sekarang tak boleh buka? ada masalah ke?

    • xo9x

      June 27, 2018 at 1:25 pm

      x tengok berite ke saps kene godam la.. jgn jadi katak bawah tempurung

      ]

  98. Nisa

    June 1, 2017 at 3:32 am

    X blh bukak pon.. dh brapa hari try, still x leh.. aduh

    • za fiera

      June 5, 2017 at 4:15 am

      Knp x blh buka… Dari hari tu ag… Myampah plak…

  99. Unknown

    June 1, 2017 at 5:22 am

    Tak boleh bukak pun… Kwn kwn yg lain boleh pulak bukak

  100. Jual Bubble Wrap Murah

    June 2, 2017 at 3:33 pm

    Saangat mudah dalam menggunkannya..

  101. Azizi

    June 2, 2017 at 4:24 pm

    Boleh buka link dengan mozila firefox. Download slip guna adobe reader.

  102. ANONYMOUS

    June 2, 2017 at 4:30 pm

    Kau thu x org mcm kau laa menyusahkan aq..HUH

  103. afifi

    June 3, 2017 at 3:50 am

    betul

  104. Farrah Fatihah

    June 3, 2017 at 9:21 am

    Saya dapat tahu markah saya early than cikgu tell me .

  105. maisara

    June 3, 2017 at 10:27 pm

    mudah nk chek kputusan ank²

  106. Wan azimah

    June 4, 2017 at 6:57 am

    Macam mana nak bukak saps ni ye??

  107. aqilll?

    June 4, 2017 at 10:25 am

    susah la nak buka

  108. rubiah

    June 4, 2017 at 11:58 am

    apahal x blh buka makin sulit banyak perubahan pulak…merumitkan sungguh ssh sngat x payah lh buat laman ni..

    • ta

      June 11, 2017 at 9:17 am

      Sy tak leh buka saps pun

  109. Babi

    June 4, 2017 at 1:47 pm

    Woi babi mcm mna nk buat

  110. SITI HAJAR BINTI ISMAIL

    June 4, 2017 at 10:47 pm

    Kenapa saya tak boleh masuk link ni yerr…tulis” your connection not private”…dulu ok jerr…

    • Mohd aidil

      June 6, 2017 at 2:37 am

      Punohh

    • Anonymous

      June 11, 2017 at 3:23 am

      Saya pun begitu..macam mana ye ni?

  111. Anna

    June 6, 2017 at 4:02 am

    Tak susah pon di hujung jari je

  112. Lee Hui xin

    June 7, 2017 at 2:54 pm

    Saya tak tahu nak masuk macam mana.

  113. Siti

    June 7, 2017 at 2:55 pm

    Best tapi susah nak bukak sebab kena tekan password apa tah tu..it’s not faire

  114. ibnu asmara

    June 8, 2017 at 1:07 am

    mwemudahkan ibu bapak memilih sekolah ni bagus

    • ta

      June 11, 2017 at 9:15 am

      Kenapa sy tak boleh buka saps pun

  115. Messi

    June 8, 2017 at 2:52 am

    Says punya pun

  116. melvin

    June 8, 2017 at 10:00 am

    x boleh bukak pun…

  117. mageswari

    June 9, 2017 at 1:48 pm

    why this saps semakan keputusan not fungtion..plz do anything to open this website

  118. maira

    June 9, 2017 at 3:27 pm

    Kenapa cikgu cikgu dah key in markah pelajar, tapi saps masih kosong untuk peperiksaan tersebut. Kalau boleh dapat dipercepat lagi 🙂 terima kasih.

    • fitri

      July 3, 2017 at 7:08 am

      dia memang lambat sikit ambik masa nak load

  119. SyaQura

    June 10, 2017 at 10:26 am

    Amat memudahkan kepada pelajar dan ibu bapa yang tahu menggunakan laman ini untuk mengetahui keputusan peperiksaan.

  120. Chilli

    June 10, 2017 at 9:52 pm

    Jenoh dah try…tak boleh buka pun….hisshh…

  121. Muhamad Razif

    June 10, 2017 at 9:55 pm

    Assalamualaikum tuan
    nk buat aduan, laman saps ni susah nk masuk, asyik error je, dpt masuk pun sekali sekala boleh, saya jangkakan ade orang attack web ni, sila fix dngn segera.

  122. fa2ah

    June 12, 2017 at 7:57 am

    saya suka saps

  123. syasha

    June 12, 2017 at 4:18 pm

    Saps bodo..bodo..bodo..bodo..bodo

  124. naqi

    June 13, 2017 at 1:52 am

    bagus la….

  125. syamim syuhada

    June 14, 2017 at 7:26 am

    boleh tengok bila bila masa shj

  126. HAZIQAH HUDA

    June 15, 2017 at 8:30 am

    SAPS INI SANGAT BAGUS KERANA KITA BOLEH TENGOK KEPUTSAN PEPERIKSAAN.

  127. Mag

    June 15, 2017 at 8:36 am

    Hai. Nak tahu, server SAPS memang tak boleh access buat masa ni? Thank you.

    • Nurul Sofea

      July 22, 2017 at 12:13 am

      Ok thank you

  128. keddrick ng

    June 16, 2017 at 10:11 am

    why my computer is 45 in saps but in exam is 64?

  129. Raysen

    June 16, 2017 at 12:55 pm

    thomasliaw1983@gmail. com

  130. Syafiqah

    June 17, 2017 at 6:07 am

    Hello. Saya ingin membuat aduan. Peratusan anak saya lebih tinggi daripada beberapa kawannya tetapi anak saya mendapat kedudukan yg terakhir dalam kelasnya. Bagaimanakah itu boleh berlaku sedangkan peratusan anak saya lebih tinggi. Jadi, saya harap dengan aduan yg saya buat membolehkan aplikasi ni bertambah baik. Tolong beri kerjasama.

  131. Vada

    June 17, 2017 at 2:02 pm

    Just wish to say your article is as astonishing. The clarity on your post is simply cool and that i can assume you are knowledgeable on this subject. Fine with your permission let me to seize your feed to keep up to date with forthcoming post. Thank you one million and please keep up the rewarding work.

  132. rahsia

    June 17, 2017 at 10:44 pm

    tak jumpa punnn

  133. hasnah bt abd rahman

    June 20, 2017 at 12:22 am

    kptsan peperiksaan spttnya dikemaskini pd 16julai 2017 tapi hingga hari ini blm selesai

  134. liza binti nini

    June 20, 2017 at 12:55 am

    kenapa eh,bila cek keputusan petengahan tahun tak dpt ya?bila nak cek keputusan semester yang pertama yang keluar..susah la..

  135. Mampus

    June 27, 2017 at 10:31 am

    mampus mak bapak aku tibai sebab tau markah periksa ?

  136. Nur Aidilyana Fitri Bt Mustapa

    June 30, 2017 at 4:35 am

    Saya bersekolah di Smk Demak Baru Jln Diplomatik 93050 Kuching Sarawak

  137. Thaneesh

    July 2, 2017 at 5:45 am

    286, TAMAN GEMILANG
    LORONG GEMILANG 8

  138. shazura

    July 3, 2017 at 7:39 am

    Bila baru boleh buka ni?

  139. safar

    July 3, 2017 at 8:31 am

    bodoh app ni

  140. taik

    July 3, 2017 at 8:56 am

    mu kena pange

  141. Alex

    July 4, 2017 at 10:47 am

    Hello!

    My name is Alex. I’m a senior account manager at ConusMedia Digital Agency.

    Who could I contact concerning remnant traffic sales?

  142. pelajar

    July 13, 2017 at 5:32 am

    wah mujur ada SAPS….wakakaka….saya gagal math…sungguh memberangsangkan…gunalah SAPS…layari untuk menyaksikan kegagalan anak anda..>@<

    #tertakluk pada terman dan syarat

  143. Mohammad afiq

    July 15, 2017 at 1:46 pm

    Saya mahu lihat keputusan peperiksaan pertengahan tahun 2017

  144. aqilar

    July 21, 2017 at 6:42 am

    knpe awal sngt time out

  145. Zuraida

    July 22, 2017 at 12:06 pm

    Memang senang nk tengok keputusan ank..kdg kdg guru letak keputusan awal daripada bagi kat tangan budak???????

  146. SAGUNTHALA RANGASAMY

    July 25, 2017 at 2:40 am

    VERY GOOD SYSTEM TO CHECK THE RESULTS BY THE PARENTS , RELATIVES, FRIENDS AND BY OUR SELVES

  147. wan

    July 30, 2017 at 3:25 am

    Knp tak blh bukak

  148. Aleya

    August 2, 2017 at 12:05 pm

    Terbaik lah…pasni anytime je bleh bukak saps ni…

    #senang_gile

  149. Jayson a/l jayamaney

    August 3, 2017 at 3:40 pm

    I need srp result

  150. Jeann

    August 4, 2017 at 10:00 am

    No connection errrrhhhh !!

  151. nur iylia

    August 9, 2017 at 6:29 am

    asl privacy error nihh? org nk check susah la..cm ap je..

  152. Misra

    August 18, 2017 at 11:28 am

    Sistem yang sangat effective namun perlu penambahbaikkan terhadap pengisian markah/keputusan murid. bukannya esok nak ambik keputusan dekat sekolah barulah keputusan dlm sistem saps dapat dilihat.

  153. Azey

    August 22, 2017 at 1:20 pm

    Dah try berulang kali ..knp x boleh buka..
    Iklan jer byk..

  154. 86Rocky

    August 24, 2017 at 10:39 pm

    I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
    you can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
    If you want to know how to make extra bucks, search for: best adsense alternative
    Wrastain’s tools

  155. muhammad haikai bin muhammad abdul rashid

    August 28, 2017 at 9:49 am

    knp xdpt semak keputusan percubaan SPM..masalah cg sekolah blom key in markah atau masalah sistem xdpt check??

  156. koh

    August 28, 2017 at 9:54 am

    knp xdpt check keputusan percubaan SPM

  157. Kiko

    August 28, 2017 at 2:29 pm

    Knpa susah sgt nk bukak.. Iklan je berlambak.. Buka apps ini untuk check result bkn layan iklan entah apa-apa..

  158. Izzal

    August 29, 2017 at 9:41 pm

    Knapa buat app ni mama saya tau la saya gagal tu . Bodoh kimmakk

  159. Hnzz

    September 3, 2017 at 4:42 pm

    Payah tul nak bukak saps ni iklan je lebih .

  160. tamil arasan

    September 7, 2017 at 10:33 am

    i get 9A In SPM trial…

  161. dahrom

    September 9, 2017 at 6:19 am

    buto ah mende nyusahkn

  162. Shark

    September 12, 2017 at 4:24 pm

    Why i cant check my result via this app please upgrade this app.

  163. AZIE

    September 19, 2017 at 12:35 am

    TIADA KEPUTUSAN UJIAN 2

  164. Misteri

    September 20, 2017 at 6:02 am

    Betul

  165. Batrisyia

    September 21, 2017 at 12:48 pm

    Kenapa tak boleh bukak?? Rosak mood nak tengok result ??

  166. Chung nyet lee

    September 22, 2017 at 4:43 am

    No comment

  167. andi aqil

    September 26, 2017 at 3:03 am

    kenapa sekolah menengah kebangsaan seri perling tak ada

  168. Mohammad

    September 26, 2017 at 5:57 am

    This apps semakan menyusahkan ibu bapa ! semakin banyak button nak tekan . sudah update lagi teruk ! change it back better! Thanks!.

  169. Sr

    September 27, 2017 at 5:32 am

    sorry. Tp bebal bah app ni ? tekan banyak kali tak dapat

  170. fizi75

    September 27, 2017 at 1:33 pm

    Knapa.

  171. RahimahRahim

    September 28, 2017 at 11:05 am

    KENAPA PAYAH SANGAT NAK BUKA LINK SAPS NI YE..? SEBELUM NI SENANG JE NAK MASUK LINK NI..,SEKARANG NI PAYAG SANGAT..KADANG TU,PASAL NAK TGGU BERJAM2 TUK BERJAYA BUKA LINK NI,TPI TETAP GAK PAYAH NAK MCM2 LAGI..SMPAI HABIS KUOTA INTERNET SAYA..HURMM…??? NAK TENGOK RESULT EXAM ANAK JER PON..???

  172. Fahmi

    September 28, 2017 at 4:19 pm

    Asal x dapat tekan

  173. MR. MUCLE MAN

    October 5, 2017 at 12:04 pm

    WIFI SLOW TU PASAI LAMBAT RELOAD

  174. Akma

    October 7, 2017 at 4:47 am

    Mcm apa lgi nk check saps smpai nek gila

  175. panduan terkini

    October 11, 2017 at 10:56 am

    Dapat… terima kasih atas panduan ini

  176. orang

    October 15, 2017 at 6:54 am

    Nak masuk pun susah

  177. Jamiri

    October 18, 2017 at 1:21 pm

    Tak boleh buka SAPS.Berkali kali cuba buka hapah pun tak boleh.Tak guna punya module.

  178. Bsgsgshsgsg

    October 20, 2017 at 2:04 pm

    Entah buat susah orang je Kau pikir aku nak sangat tengok Iklan bodoh Camni!!!!fuck

  179. Firman

    October 24, 2017 at 12:17 am

    yang ko p maki mama ko tu knapa bodoh….bukan mama ko kasih lahir ko ka…ingat lah sikit ko tu bukan selamanya d bumi ni….TOLOL PUNYA ORANG

  180. mama

    October 26, 2017 at 8:09 am

    bodo….nak masuk kan nama skolah dan ngri pn x bole

  181. farhan

    October 26, 2017 at 12:24 pm

    bole tanya macam mna nak comment d sni

  182. Nurul afiqah

    October 27, 2017 at 5:05 am

    Apps ni bagus.saya x kisah pun kalau mk saya check,lagi bagus sbb dpt nasihat saya..#jgn kecewakan mk ayh.#nikmat kurniaan Allah swt.?

  183. Mariani Ambrose

    October 28, 2017 at 1:13 pm

    Kg Tass Andrassy

  184. ilman

    October 30, 2017 at 12:57 pm

    Kenapa lh tukar cara menyemak???

  185. MUHAMMAD FAIZAL

    November 1, 2017 at 7:35 am

    TAK DAPAT NAK MASUK

  186. kimi

    November 4, 2017 at 9:41 am

    knp nk cari nama sekolah x leh bukak?banyak kali cuba..haih…penatlah mcm nie..

  187. adrian

    November 5, 2017 at 12:34 am

    susah untuk buat

  188. NAFISATUL HUSNI

    November 5, 2017 at 9:02 am

    apa nk bodoh kimmakk nye. sme jer ngan abg aku.aku nk tengok kputsn aku ni!!!!.periksa akhir tahun!!.BM dah dpt MT dh dpt PK dh dpt.

  189. alif danial

    November 5, 2017 at 1:02 pm

    KENAPA NO IC XDK DLM SKOLAH PLAK NI??

  190. siti khadijah

    November 6, 2017 at 8:30 am

    senang sahaja

  191. Quinn25

    November 6, 2017 at 2:35 pm

    hard to check saps through this website…

  192. norliza saaban

    November 7, 2017 at 11:48 am

    app yg bagus ..senang untuk sy memantau anak…tp masaalahnye,,,sekolah anak sy belom mendartar anak sy…sy try dan nama anak tiada dalam sistem…emmmm

  193. kachigga

    November 7, 2017 at 2:12 pm

    kenapa lambat sangat nak search nama sekolah, yang lama punya lagi senang. Tukar balik lahhh… adoihhhh…

  194. Min

    November 7, 2017 at 6:01 pm

    Kenapa takleh tekan nama sekolah tu. Selama ni boleh je. Itu hari takde name sekolah. Ni tak boleh tekan pulak. Masalah betullah.

  195. me

    November 7, 2017 at 8:01 pm

    apsal interface SAPS yg baru ni ssh sgt nk ekses..patutnye bila dah ditambahbaik akan lg memudahkan pencarian keputusan exam anak2oleh ibu bapa…tp tak..mmg amat2 mengecewakan….

  196. ILMAN

    November 7, 2017 at 10:47 pm

    Convenient tetapi prosesnya lebih lama drpd yg dulu

  197. ILMAN

    November 7, 2017 at 10:47 pm

    SENANG NK SEMAK

  198. ILMAN

    November 7, 2017 at 10:48 pm

    SENANG

  199. XXXXx

    November 8, 2017 at 1:07 am

    macam mana buka saps ini????????????

  200. mira edora

    November 8, 2017 at 9:10 am

    Knpa buat app ni tpi x ada gna…bgus kau x pyah buat.org bka app ni mau check kputusan bkan sja”..

  201. amni

    November 8, 2017 at 10:10 am

    harap dapat no.2

  202. HANPHONE kne RAMPAS

    November 8, 2017 at 1:28 pm

    anda rasa saya ada mase untuk sakit kepala ? kawan kawan ajak saya keluar makan aiskrim , tetiba mak bapak nk tngok analisis lpastu saya cadangkan trivago . mengapakah perlu cari yg lain sedangkan trivago sedia membantu < jangan pening kepala . trivago menjanjikan hotel yg terbaik dngn harga yg berpatutan krna anda berada di tempat untk berehat dan menenangkan sakit kepala
    saya mencadangkan makbapak sensodyne dan panadol acti – fast dan ubat racunnnnnnn

  203. LoneWolf

    November 8, 2017 at 1:37 pm

    it’s took way too long to open it…**** IT…I’M OUT..FIX IT PLS

  204. LoneWolf

    November 8, 2017 at 1:55 pm

    an update on my comment…
    there are a lot of freaking question about the freaking problem…what’s the point of making that web if it not freaking shit working…i like the old one..but when the new came out..well…shit!just fix the bug..freaking PLS

  205. bella

    November 8, 2017 at 2:05 pm

    knp yg baru ni payah sangat nk masuk terutama bila nk ltk nama sklh dan negeri.maaf saya katakan sya lebih sukakan yang lama

    • edina alia

      June 5, 2018 at 9:57 am

      samalah…saya pon dh berape hari Cuba masukkan nama sklh ank…masih x dpt2 lg…bgs lg sistem yg dulu

  206. mohd sayuti

    November 8, 2017 at 2:31 pm

    Lambat la sistem baru ni.. nk tekan pn susah.

  207. Mdm Leo

    November 8, 2017 at 3:10 pm

    Apa ni, keep on key in tepi tak boleh masuk semak pun.
    very bad website – tak tahu siapa orang yg control ni

  208. Mdm Leo

    November 8, 2017 at 3:17 pm

    App ini sepatutnya mudahkan bagi orang semak tetapi

    sebaliknya bagi orang kesusahan semak .

    orang yg mengadakn app ini sepatutnya jaga app ini membagi orang kemudahan bukan kesusahan.

  209. norjietta

    November 8, 2017 at 3:23 pm

    buang masa dah berminggu berhari berjam berminit berdetik bersaat.. buang masa

  210. Iza

    November 8, 2017 at 9:52 pm

    Kenapa SAPS yg baru ni susah nak tengok… Search cari nama sekolah… Tak ada…

  211. Mybelajar

    November 9, 2017 at 1:45 am

    Sangat mudah adanya sistem ini.

  212. Umairah

    November 9, 2017 at 12:13 pm

    Mcm mana ni nk tgok saps herm

  213. kyra

    November 9, 2017 at 12:40 pm

    saps untuk ibu bapa cari

  214. nurul

    November 9, 2017 at 12:41 pm

    bla/

  215. i am me

    November 9, 2017 at 4:11 pm

    sebab ko makan taik … .tu la bodoh ….kalau orang nak belajar tak jadi macam ko

  216. divya

    November 9, 2017 at 5:21 pm

    gigih

  217. ENNJELIEKA BINTI ABDUL AZIZ

    November 9, 2017 at 5:47 pm

    Sekolah kebangsaan sk seri suria

  218. ENNJELIEKA BINTI ABDUL AZIZ

    November 9, 2017 at 5:48 pm

    Sekolah kebangsaan seri suria

  219. ENNJELIEKA BINTI ABDUL AZIZ

    November 9, 2017 at 5:51 pm

    Sekolah kebangsaan seri suria@.com.my

  220. shanthini muniandy

    November 9, 2017 at 5:51 pm

    asal takboleh buka

  221. Hafiz

    November 9, 2017 at 7:23 pm

    Kenape tk lepas

  222. ayu

    November 9, 2017 at 9:33 pm

    sakit hati…dh brpe hari try tk blh bukak…rasa nk maki jer????

  223. husna

    November 10, 2017 at 10:20 am

    fuck

  224. adam haziq

    November 10, 2017 at 3:06 pm

    BAGUS

  225. Zalina

    November 10, 2017 at 11:05 pm

    Ngapa x dpt nk tngok???

  226. Ahmad

    November 11, 2017 at 2:19 pm

    Kenapa smk sri bukit pasir tak jumpa?

  227. Kamal

    November 11, 2017 at 2:48 pm

    Susah sangat nak bukak..nak semak sekolah tak ada pulak nama sekolahnya..

  228. uni_arenna

    November 11, 2017 at 3:22 pm

    lambat

  229. Jazmina damia

    November 11, 2017 at 6:38 pm

    Knp takbleh nk bkk

  230. Ftinshahirakamarozaman

    November 11, 2017 at 7:32 pm

    Knp dya ckp PRIVACY ERROR plak nieeee .

  231. nur atirah syafika syahira

    November 12, 2017 at 8:10 am

    tak boleh pun cek saps ni.bila baru boleh tengok dah tak sabar ni

  232. haryanie

    November 12, 2017 at 11:25 am

    kenape dah msuk kan no ic lpstu dh tekan ‘cari’ tk jd ape pun . nk tekan negeri tu lagi la tak bole

  233. Secret

    November 12, 2017 at 2:39 pm

    Kenapa nama sekolah yang dicari tiada dalam list.? ?

  234. Azimah

    November 12, 2017 at 7:17 pm

    Napa nama skolah anak sya tak ade dlm list?? Hairan jugak..

  235. Biarlah Rahsia

    November 13, 2017 at 2:56 am

    Doakan saya dapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan SPM pada tahun depan (2018) . Semoga straight A+ . AMIN

  236. rafiq

    November 13, 2017 at 12:01 pm

    saps noob

  237. AFRINA

    November 13, 2017 at 12:17 pm

    tak tahu nak bukak cikgu sekarang ni tui.hampeh…

  238. AFRINA

    November 13, 2017 at 12:20 pm

    saya harap dapat +A dalam peperiksaan.cikgu sekarangtak boleh diharap.nak buat itu buat ni

  239. azleen

    November 13, 2017 at 1:29 pm

    tak suka weh yang ni, yg hari tu senang je…ni benda apa nie..nak tengok result anak 3 orang nak kena tunggu semua nama sekolah kuar 3 kali,pastu tak juga kuar…tolong!!!!make it easier weh…

  240. Twilight

    November 13, 2017 at 3:16 pm

    Prefer the previous. Yang ini susah nak login.

  241. anonymos

    November 13, 2017 at 3:37 pm

    dah cuba byk kali pun x blh buka knp ni

  242. bella

    November 13, 2017 at 4:02 pm

    tak boleh masuk. nombor ic dah masuk,negeri dah pilih tapi nama sekolah dia cakap tiada dalam rekod. macam mana ni

  243. DETECTIVE KONON

    November 13, 2017 at 4:19 pm

    ZASSS…

  244. alisya

    November 13, 2017 at 8:17 pm

    tak boleh bukak pun

  245. IMRAN

    November 13, 2017 at 8:55 pm

    NAPE X LEH BUKAK

  246. Fuckyouman

    November 13, 2017 at 10:32 pm

    Nape tak leh bukak ni

  247. kimi

    November 14, 2017 at 1:51 pm

    nape x bleh masuk

  248. alia

    November 14, 2017 at 2:10 pm

    bila saya dapat menyemak keputusan akhir tahun??? saya masih gagal untul login. harap sistem ini boleh di tambah baikkan

  249. SHARUL

    November 14, 2017 at 3:50 pm

    HAI….SISTEM BARU NI BUKAN MENYENANGKAN..TAPI LAGI MENYUSAHKAN…DAH LA NAMA SEKOLAH ANAK SAYA DIA KELUAR TIADA REKOD???BANYAK KALI SAYA CUBA..TAPI NMA SEKOLAH ANAK SAYA BELAJAR TETAP X DER DLM SISTEM…ARHHHHHH TENSION!!!!!!!

  250. Norakmal nabila

    November 14, 2017 at 4:23 pm

    Ada saps kalau ibu bapa nk check keputusan anak2 senang jer bukak saps masukkan kad pengenalan, sekolah??

  251. ي

    November 14, 2017 at 8:41 pm

    Kenapa tak boleh bukak je keje? Internet kemain laju

  252. Nur syakirah binti shuid

    November 15, 2017 at 4:34 am

    Semak keputusan peperiksaan akhir tahun

  253. zulia

    November 15, 2017 at 8:08 am

    napa xboleh cek markah anak pun.pening dh hri² dok msuk.xbolh pn..tolong bg bantuan..

  254. nurafissah

    November 15, 2017 at 10:25 am

    hi. kenapa sistem saps ni makin merumitkan. saya nak check pun mengambil masa agak lama. kk bye. terima kasihlah atas kerjasama anda.

  255. Nurul natasya

    November 15, 2017 at 2:12 pm

    31.jalan enggong 1800kuala krai kelantan

  256. nik

    November 15, 2017 at 7:09 pm

    Amat-amat tidak mesra pengguna berbanding saps sblm ini

  257. isah_cgf

    November 15, 2017 at 8:56 pm

    Bikin habis data,knapa susah mau buka ni apps.ini bukan menyanangkan tpi menyusahkan ibu bapa.

  258. john

    November 15, 2017 at 10:51 pm

    system menyusahkan, dulu just taip no ic dh terpapar keputusan.
    sekarang nama sekolah pulak kena cari.. berapa banyak sekolah satu negeri..
    kalau tersusun ikut turutan daerah ok la jugak, ini merata daerah setiap list…

  259. SECRET[afiz]

    November 16, 2017 at 4:40 pm

    Tak boleh buka langsung PUN

  260. pdn official

    November 16, 2017 at 7:30 pm

    knp tk boleh masuk

  261. hazril

    November 16, 2017 at 9:02 pm

    sss

  262. xxx

    November 17, 2017 at 12:45 pm

    mcm mna ni x dpat msk

  263. siti nur alisa bt hamsudi

    November 17, 2017 at 1:20 pm

    Mcm mna nk tengok ank punya kertas ni?

  264. aisyah

    November 18, 2017 at 11:12 am

    Bagus ada saps

  265. viva bin proton

    November 18, 2017 at 12:01 pm

    sekarang nihh ….fone saya bila cek saja dia naik webpage available…haishhhh….padahal saya baqu jha topup…setan ngohhh

    • kimjunsong.korea

      November 18, 2017 at 12:07 pm

      tu lahhh…saya sokong…haha…bukan selalu jdi gila…huhahah..

  266. aisyah

    November 18, 2017 at 12:11 pm

    Buka saps x boleh..

  267. aisyah

    November 18, 2017 at 12:12 pm

    X jdi pun

  268. Alya

    November 19, 2017 at 8:38 am

    Knp tak leh bukak

  269. abang zakaria

    November 20, 2017 at 2:38 am

    Kenapa nama sekolah anak saya tidak dapat di cari tolong adakan perubahan

  270. AMIR

    November 21, 2017 at 11:14 am

    APA LA SISTEM NI..SETAKAT MASUK NO IC DENGAN NEGERI SAYA..LEPAS TU TAK BERFUNGSI DAH..

  271. Ain

    November 21, 2017 at 9:27 pm

    Knp x blh buka

  272. DANISH AMSYAR

    November 22, 2017 at 10:58 am

    knpa x leh bukok SAPS……. GERAMMMMM

    • Hariz

      June 27, 2018 at 9:19 pm

      Mekak bodo

  273. DANISH AMSYAR

    November 22, 2017 at 10:59 am

    aku nk tngok keputusan xleh

  274. Akmal harith

    November 22, 2017 at 1:52 pm

    Pahal bila aku nk cri nma sekolah dia kte tiada rekod bende ni. Sekolah menengah kebangsaan tengku mahmud iskandar

  275. Ziq

    November 22, 2017 at 2:17 pm

    Zilong lawan alucard sape menang ehh?

    • shahrul

      July 19, 2018 at 12:30 am

      kagura

  276. ADAM HARRIS BIN ASMAWI

    November 22, 2017 at 8:11 pm

    TAMAN PERPADUAN BERCHAM RAYA
    NO 8 DATARAN PERPADUAN
    31150 ULU KINTA,PERAK

  277. azam

    November 23, 2017 at 10:58 pm

    Ya

  278. azam

    November 23, 2017 at 10:59 pm

    Ya dddddddduuuuuuuuuuuuuddddddddduuuuuuukkkkkkk

  279. syamel nazri

    November 24, 2017 at 10:34 am

    saaya mendapat tempat keenam peperiksaan

  280. JABAR

    November 24, 2017 at 2:03 pm

    ERMMMM..2 BULAN LEPAS OK TAPI SEKARANG DA TAK BOLEH/….APA NAK JADI NI…TIDOQ KA

  281. atas

    November 24, 2017 at 6:34 pm

    kenapa nama sekolah saya tk de

  282. Bapa

    November 25, 2017 at 6:29 pm

    Nama sekolah pun tarak..aper punya system LA.Cuba cari Maktab Mahmud alor setar.

  283. Man

    November 26, 2017 at 1:24 pm

    Susah nk buka..mungkin server xbrapa elok

  284. Nor najihah binti mahadi

    November 27, 2017 at 9:07 am

    Semoga dapat keputusan yang baik.

  285. Nor najihah binti mahadi

    November 27, 2017 at 9:09 am

    Semoga dapat keputusan yang baik

  286. Aqilah

    November 27, 2017 at 9:31 pm

    Aslm.App nie xde function…setiap kali saye nak check mrkah exam,kena mntak kwan yg check kan….Fkir bgus sngt ke??buat app nie mcm bgus je,last skali xde gune😏😈😡

  287. Pingback: cara untuk semak keputusan peperiksaan anak melalui SAPS Ibu bapa – Site Title

  288. Sadira

    November 30, 2017 at 1:10 am

    Nape x leh pilih sendiri

  289. Sadira

    November 30, 2017 at 1:11 am

    Nama sekolah x de rekod asal plak tolong lah saya

  290. Helmy

    November 30, 2017 at 2:02 pm

    Sekolah Menengah La Salle tidak diamsukkan ke dalam carian sekolah…kenapa?

  291. Lokman

    December 3, 2017 at 12:43 am

    Aplikasi ini mmng memudahkan ibu bapa membuat semakan…

  292. Tajul syariff

    December 8, 2017 at 8:30 pm

    Markah peperiksaan akhir tahun

  293. Shukry

    December 10, 2017 at 6:08 pm

    Sistem lembab byak kali try x de respon menyusahkan

  294. FirstShelia

    December 12, 2017 at 10:17 pm

    I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste
    your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi quality content.

    If you want to know how to make extra bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

  295. aqilmiren

    December 13, 2017 at 11:47 am

    X kluar pape pon

  296. rakyat

    December 14, 2017 at 4:48 pm

    ape ke bangang sgt da byk link aku bukak.. iklan je yg belambak.. da tekan itu ini tak jugak keluar2.. mcm mne aku nak semak..lepas ni buat link yg boleh terus semak

  297. Chesu

    December 14, 2017 at 5:01 pm

    App ini baik utk ibu bapa semak keputusan anak di sekolah. Akan tetapi ia telah menambah beban kerja guru-guru yang terpaksa berebut komputer di sekolah untuk memuat naik keputusan peperiksaan.

  298. MADIHAH BINTI ZAKARIA

    December 14, 2017 at 8:01 pm

  299. liyana

    December 15, 2017 at 10:15 am

    Saps yang baru ini menyusahkan sbb nk kena cari nama sekolah dah tulis tapi tak jumpa .

  300. 1234

    December 15, 2017 at 10:28 am

    Tlg buat saps ni mcm dulu balik senang nk buka lagi mudah nkk check sejak tukar saps yg baru susah nak check kerana perlu cari nama sekolah sbb tak jumpa pun . Nak tgok markah je pun kena amik masa 1 hari nj cari nama sekolah .

  301. Nani

    December 18, 2017 at 9:51 pm

    Ibu bapa sukakan apps SAPs ini, tapi semua anak2 akan amat benci dengan apps ini. Tapi kemajuan pelajar boleh diketahui segera dan proses yg berpatutan blh dijalankan utk meningkatkan pelajaran anak2 juga.

  302. MyInformasi

    December 21, 2017 at 1:18 pm

    Mudahnya ada informasi ini.

  303. Qamalya

    December 23, 2017 at 9:10 pm

    Aphal pulak app nim bodoh.kau tu yg bodoh dpt keputusan yg bodoh nk salh kan app ni aphal.yelah bodoh…ish.ish..ish..bodoh

  304. SITI AISHAH BT AYOB

    January 1, 2018 at 5:28 pm

    BUAT APPS TAPI TAK BERFUNGSI, JAWAPAN YG DI BERI TIADA DLM REKOD, TERLALU SLOW DAN STOP TERUS X BOLEH KLIK

  305. tey xiang yee

    January 8, 2018 at 6:37 pm

    sistem ini berikan kelas yang salah

  306. Belalang

    March 26, 2018 at 2:31 pm

    Kerajaan selalu lantik programmer yang bangang kadang2. Website kerajaan kena lah lancar dan mesra pengguna. Baru lah tak buang masa bila ada sistem yang bagus. Rupa paras pun takdak script pun kuno sangat no ideal sangat2. Harap ada yang terkesan akan perkara ni dan mencari jalan penyelesaian untuk kelancaran dan pengguna tak serabut.

    belalang@cakapbetui

  307. wan

    May 28, 2018 at 3:42 pm

    mak ko hijau
    bapak ko kuning
    adik ko biru
    kakak ko hitam
    abang ko merah

    nak ketepi kenak mati

  308. Karen Tan

    May 30, 2018 at 8:58 am

    Attn to whom it may concern

    Why SAPS couldn’t log since last week ?
    It had been down for 4-5 days ?

  309. Zabir

    June 1, 2018 at 8:41 am

    Kenape x leh bukak

  310. ema

    June 1, 2018 at 1:30 pm

    dh try banyak kali but still x dpt nk tgk markah exam..and sometimes nama sekolah saya tak keluar² pun..brp dpt diperbaiki

  311. 9A+. 1B+

    June 4, 2018 at 12:00 am

    Apa payah betul nak bukak…. Dulu tulis nama sekolah terus ada… Sekarang tulia tak da keluar…. Tak nampak pun loding kebenda…. Aduhhhh… Dasal negara tak maju…

  312. Hantu

    June 4, 2018 at 12:07 am

    Sistem analisis kepala bapak.. Fk… Bak bukak punya la payah.. Aduuh

  313. YATI

    June 5, 2018 at 5:18 am

    CARIAN SEKOLAH TAK DAPAT CARI

  314. edina alia

    June 5, 2018 at 9:53 am

    dah berape hari saya Cuba Masukkan nama sklh anak…masih lg x berjaya…asik di tendang je…sistem yg baru ni susah btl lah…bgs lg yg lama dulu…

  315. Putri nurhazwani

    June 8, 2018 at 12:38 am

    Check keputusan peperiksaan

  316. Putri nurhazwani

    June 8, 2018 at 1:00 am

    Semakan keputusan peperiksaan

  317. Azmi Abd Aziz

    June 8, 2018 at 11:42 am

    Masih boleh digunakan lagi ke system saps ni??

  318. rohaiza

    June 9, 2018 at 4:05 am

    menyusah kan org je klo nak bg semak pon bg la link yg betul xkan setiap kali nk semak nk suh org tlg .. benggong betul .. cr nme sekolah xde .. menyusahkan …

  319. intan

    June 10, 2018 at 1:49 pm

    kenapa saya nak cek tak boleh

    • ruthra

      June 15, 2018 at 10:59 am

      kenapa saya nak cek tak boleh saps

    • Suhayla

      July 11, 2018 at 7:46 pm

      Saya nk cek pon x boleh

    • Adilah

      July 12, 2018 at 9:15 pm

      Saya pun tak boleh cek jugak

  320. V!$HNU

    June 11, 2018 at 1:58 pm

    tunjuk error 503 ” HARAP MAAF, APLIKASI INI DITUTUP UNTUK SEMENTARA WAKTU” apabila buka link itu…

  321. sainath kumar

    June 11, 2018 at 3:11 pm

    so hard to login [sigh]…..macam mana ni nak check results

  322. Nurul Hafizah

    June 12, 2018 at 4:18 am

    Sy buka x boleh. Dy kata aplikasi ini ditutup sementara waktu

  323. Siti

    June 14, 2018 at 5:18 pm

    knp smpai skarang tk boleh bukak saps…aritu kt surat skola tulis last msok markah 14 jun..tapi smpai skarang tk boleh bukak lagi

  324. mimi

    June 19, 2018 at 2:53 pm

    nape saps tak maum bukak

  325. Wiwi

    June 20, 2018 at 10:07 am

    Sampai bila admin…INI sistem berfungsi spt biasa…asyik2 sistem DLM proses mantenace…bikin Panas…tq

  326. eta tahir

    June 20, 2018 at 2:13 pm

    penat la saya try buka tp tak bole pn…..sakit hati la.sistem lembap….bkn myenangkan lg myusahkan

  327. Khirtiga

    June 20, 2018 at 2:21 pm

    Kenapa tak boleh bila saps Ibu Bapa..macam mana ibu bapa hendak tengok keputusan anak mereka.. Bila Kanu hendak bila ini ?

  328. Adleena eleea

    June 21, 2018 at 10:57 pm

    Kenapa x boleh bukak dh nak sebulan dh jawab periksa pertangahan

  329. miss joy

    June 21, 2018 at 11:39 pm

    semakin lama semakin susah saps ni…

  330. Nrnamirah

    June 24, 2018 at 6:19 pm

    Sbb apo tutup saps ni???

  331. ween ween

    June 24, 2018 at 11:17 pm

    SAPS tergendala seketika, bila bole tgk result anak.

  332. MamaQisQal

    June 25, 2018 at 6:39 am

    Kenapa Dh x Bleh buka.. Ada sape2 yg Bleh bantu utk pencerahan x?

  333. MamaQisQal

    June 25, 2018 at 6:42 am

    Dh BP hr try buka.. Tp x Bleh.. Kenapa ek?

  334. valli

    June 25, 2018 at 2:07 pm

    kenapa system ini masih lagi tidak boleh guna??
    ada apa-apa masalah ke??

  335. JEYANTHY

    June 25, 2018 at 3:02 pm

    KENAPA SAYA TAK BOLEH BUKA

  336. Ravein

    June 25, 2018 at 4:26 pm

    Why saps is not working…..it was easy for parents to look for last year results too….. hopefully….this not the end of it

  337. cindy

    June 27, 2018 at 11:54 am

    sy pun tak dapat check

  338. errorss

    June 27, 2018 at 10:12 pm

    system local yang menyusahkan

  339. ling

    June 29, 2018 at 11:08 am

    kenapa tak boleh masuk internet ini?

  340. kir

    June 29, 2018 at 11:42 pm

    kenapa saps tak dibuka lagi dari sebelum raya lagi sampai sekarang tolong cepatkan kerja penambahbaikan

  341. goroi

    June 30, 2018 at 4:29 pm

    poen hang

  342. zul

    July 2, 2018 at 3:56 pm

    ada website tapi takleh masuk, mcm gampang…..

  343. nrhdyh

    July 3, 2018 at 5:37 pm

    knpa sy cek tdp eh ? pdhl kwn kwn sy kta dah dpt cek

  344. Sally

    July 4, 2018 at 10:48 am

    Why I can’t login to check my son’s result?

  345. Ilyas replay

    July 5, 2018 at 1:57 pm

    sabar dan usaha atas keputusan peperiksaan kita………
    #Do the best EXAM akhir tahun.

  346. Fatimah

    July 5, 2018 at 8:21 pm

    Sekolah ank sy… belum lg bg buku rekod peperiksaan bulam mei.
    SAPS juga tlh d berhentikan buat sementara waktu. So… dmn kmi IB nak minta keputusan ank kmi?

  347. biha.

    July 10, 2018 at 2:47 pm

    asal tak bole bukak sia haduh.

  348. pakya

    July 11, 2018 at 9:25 am

    haram xleh buka pon

  349. Shah

    July 12, 2018 at 8:46 pm

    Hoiiiiii asal x leh bkk nie

  350. shahrul

    July 19, 2018 at 12:28 am

    apahal saps ni macam pukim@k?semua sekolah dia dh key in marks..semua negeri ngan daerah…tetibe sampai sekolah aku daerah zon bangsar kuala lumpur x boleh pilih sekolah..x kelua option …b@bi…buang masa aku je..time result gempak la nak jadi camni…si@@@@@lllll!!!

  351. sunaida ahmad

    July 23, 2018 at 8:55 am

    nape ni xleh dari tadi lagi kita bukat tapi x jadi-jadi lagi nie dah tunggu berapa jam depan komputer

  352. sunaida bertuah

    July 23, 2018 at 8:58 am

    xleh bukat lagi@ bengan betul kepala niiiiiiiiiiiii

  353. Amir Al- Syafiq

    July 27, 2018 at 4:56 pm

    KENAPA SAYA LETAK IC ANAK SAYA TIADA DALAM REKOD??????

  354. bibit durian musang king

    July 28, 2018 at 12:19 pm

    SAPS terkendala seketika, bila bole tak result anak.

  355. alnaima

    July 29, 2018 at 7:45 pm

    Knapa skolh ank saya tk ada dlm list skolh?

  356. Nugroho Yuniarto

    August 4, 2018 at 6:46 am

    wah nak cek aja suseh nya gmana ape bise di internet keliatan

  357. Suter656

    August 7, 2018 at 2:22 pm

    Korang boleh x CAKAP Benda yang elok sikit….
    Budak2 pon baca la yang kau tulis
    (contoh) Mak ko ijau la
    Bod*h la

    Saya budak
    Darjah 6
    (Plz don’t say that again)

  358. exo

    August 13, 2018 at 5:26 pm

    assallammualaikum,saya disini ingin bertanya sepatah dua kata…why nk bkk saps…dri tdi tk lps..sabak nah..

  359. ina wahyu

    August 29, 2018 at 1:26 pm

    coba buka lagi..
    thank

  360. Pingback: SAPS Ibu Bapa 2018 Semakan Keputusan peperiksaan

  361. pertamini

    September 8, 2018 at 1:53 pm

    apa itu

  362. AMMAR

    September 24, 2018 at 3:41 pm

    masaalah markah error tu sebab mak bapak slalu bagi komen negatif

  363. No name

    November 8, 2018 at 9:45 pm

    Asal la dah tekan banyak kali pon twk keluar 2

  364. No name

    November 8, 2018 at 9:47 pm

    Asal la dah tekan banyak kali pon tak keluar 2 . Mcm nak hentak je phone ni

  365. Sabariah

    November 13, 2018 at 8:37 pm

    Kenapa susah sgt nk cek keputusan exam anak dlu snng je pelik

  366. Yaessmetha

    November 21, 2018 at 4:34 pm

    Cek keputusan

  367. Milagros

    December 3, 2018 at 2:11 am

    sangat bermanfaat. makasih ya

    Salam
    Milagros

  368. melayu

    March 3, 2019 at 2:14 am

    berguna utk mak ayah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending