Connect with us

SAPS Semakan

SAPS Ibubapa Semak Keputusan Peperiksaan

Published

on

SAPS ibubapa merupakan sistem analisis peperiksaan sekolah yang diwujudkan oleh pihak kementerian bagi memudahkan ibu bapa membuat semakan keputusan peperiksaan sekolah.

SAPS semakan ibu bapa ini boleh dilakukan  melalui secara talian (ONLINE).Antara keputusan peperiksaan yang boleh disemak adalah

  • Keputusan sekolah rendah darjah 1 hingga darjah 6.
  • Keputusan peperiksaan sekolah menengah tingkatan 1 hingga tingkatan 5

Cara Membuat semakan SAPS Ibu Bapa

Semakan SAPS Ibu bapa ini boleh dilakukan dengan cara berikut:
  1. Klik link di bawah ini untuk masuk ke dalam sistem aplikasi SAPS Semakan Ibu Bapa . Link: http://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php
  2. Anda akan dibawa kepada paparan seperti berikut:
saps semakan ibu bapa
3. Masukkan no kad pengenalan atau pun sijil lahir pelajar. (Jika no kad pengenalan salah,klik sini)
4. Pilih sama ada and aingin melihat keputusan peperiksaan sekolah rendah atau sekolah menengah.
5. Pilih tahun peperiksaan yang anda ingin akses
6. Klik semak.

 

 

Semoga anda dapat mengakses dan melihat prestasi anak-anak pelajar melalui aplikasi SAPS Semakan Ibu Bapa ini.
56 Comments

56 Comments

  1. Sendamarai Selvi A/P Velayadam (Ibu)

    November 10, 2017 at 12:35 pm

    i try to key in my daughter details, she in the the primary school sekolah kebangsaan taman sri andla klang, dalam link takada nama sekolah ini. macammana saya nak semak.

    • Alias Bakar

      May 26, 2018 at 3:22 pm

      Yes me too nak cari sekolah kebangsaan kampung baru tapi tak ada dalam senarai pun😑

  2. idrus

    November 19, 2017 at 8:17 pm

  3. aliahapid

    November 20, 2017 at 3:28 pm

    kenapa takboleh tekan yang negeri punye ?

  4. Alif Aiman

    November 23, 2017 at 11:40 pm

    Tk jadi pon benci lah

    • rhayme

      July 14, 2018 at 12:08 pm

      apalah menyusahkan jer..dulu senang jer bila ada app SAPS semakan ni…skrg apa masalah??? SAPS ini harus diteruskan krn memudahkan ibubapa memantau prestasi anak2..

  5. Syazwanie

    November 27, 2017 at 8:56 am

    Ape ni susah no nak bukak. Baik tak pyah bukak je.Buat hal pulak menyusahkan orang je . Aduh hai

    • Nani

      June 20, 2018 at 5:05 pm

      Macam mana nk bukak ni meyusahkan orng

  6. PALANISWARAN

    November 28, 2017 at 2:43 am

    Gete mark

  7. MODH FIRDAUS BIN MOHD AMAN

    January 6, 2018 at 6:13 pm

    Memang senang kalau ada saps ibubapa semuanya ada di hujung jari jak

    • umesvari umes

      June 14, 2018 at 3:53 pm

      Saya tak boleh buka saps?????

  8. WONG

    May 28, 2018 at 2:58 pm

    TAK BLH BUKA LANGSUNG.NAME SEKOLAH TAK ADA

  9. Sam

    May 29, 2018 at 9:40 am

    Last time easy to check my son results but now 2018 i try to check and click the column Carian Sekolah that nothing happen. Why? I think this link gonna to upgrade usually.

  10. UPUOnline

    May 29, 2018 at 4:18 pm

    Adanya sistem ni dapat memudahkan pelajar

  11. Ain

    June 2, 2018 at 11:04 am

    Tak boleh bukak pun

  12. Uma

    June 4, 2018 at 4:37 pm

    I can’t see n open the slip…plz help me

  13. erra

    June 4, 2018 at 5:50 pm

    Knpa x ble cari nama sklh tuu😅😅

  14. Tengku linda

    June 5, 2018 at 8:34 am

    Dah banyak kli buat carian skolah..X de Satu pun yg kluar😒

  15. Rasmi

    June 5, 2018 at 8:44 am

    Apa niee x blh buka pun…kata senang semak kputusan ank melalui saps nie…malah susah pulak…

  16. Desyca

    June 5, 2018 at 3:33 pm

    Susah mau Cari nama skola what the!!!!!?

  17. Fawziah

    June 7, 2018 at 3:04 am

    Betul dah dua hari try still x bole now I’ll try again at mid night also x bole…how but ada somebody buat ok haihh…

  18. Sham

    June 7, 2018 at 6:04 pm

    Sekejap boleh sekejap x boleh. Kalo cmni xyah buat semakan online la, buat manual mcm dulu je..check & verify. Dah tentu xyah nak langgan data bagai lgpun bukan semua ibubapa guna smartphone. Adoiii..

  19. rohaiza

    June 9, 2018 at 4:13 am

    hujung jri ape mcm ni menyusahkan …. sebelom ni okay tahun ni xleh plk .. ke sbb kerajaan baru …. btl2 menyusahkan

  20. fatihah

    June 9, 2018 at 10:11 am

    ape ni x jadi pun hishh benci betul la

  21. ferra

    June 9, 2018 at 1:36 pm

    Arggghhh sedihnyaa NDA plk dpt cari nma skolah sy😭😭😭😭

  22. Siti nur balqis

    June 10, 2018 at 4:09 pm

    Kenapa nak bagi besar x boleh

  23. Azean bt Ahmad Ahmad

    June 10, 2018 at 6:03 pm

    Kennapa ditutup saps ni

    • Adelina

      June 29, 2018 at 1:23 pm

      Dengar kata sistem kena hack. Tak setel lg.

  24. Sharvin

    June 10, 2018 at 7:37 pm

    X blh masuk ke DLM saps

    • cuda

      June 11, 2018 at 9:44 am

      tgh diselenggara sbb didakwa diceroboh

    • Adelina

      June 29, 2018 at 1:24 pm

      Dengar kata sistem kena hack. Tak setel lg.

  25. cuda

    June 11, 2018 at 9:43 am

    SAPS kan tengah diselenggara dan Menteri Pendidikan dah umum supaya SAPS ditutup buat sementara sebab diceroboh.Sila baca suratkhar n berita ya.

  26. Ibu

    June 12, 2018 at 2:01 am

    Sampai hari ini tak boleh nak guna saps ni. Macam mana kementerian pendidikan atur kerja???

  27. SITI KHADIJAH

    June 13, 2018 at 12:38 pm

    HAI KORANG JANGAN LAH MARAH MARAH NANTI PENAT DAH LA NI BULAN PUASA BUAT BERSABAR YA GUYS

    • SITI KHADIJAH

      June 13, 2018 at 12:40 pm

      HARAP HARAP KORANG BALAS COMMENTS SAYA DENGAN SEGERA

  28. SITI KHADIJAH

    June 13, 2018 at 12:40 pm

    HARAP HARAP KORANG BALAS COMMENTS SAYA DENGAN SEGERA

  29. SITI KHADIJAH

    June 13, 2018 at 12:43 pm

    SAYA CHECK SAYA PUNYA SAYA DAPAT NOMBOR 1. TULAAAAA LAN KALI BERSABAR . KERJA NAK MARAH JA

  30. Santiya

    June 17, 2018 at 2:44 am

    Can we put password for saps?

  31. Qaisara Liyana

    June 19, 2018 at 11:56 pm

    Kata sementara waktu tu ni dah lama sangat ni kena hack ke apa? ?

  32. UMA MAGESWARY

    June 20, 2018 at 1:36 pm

    TIDAK BOLEH BUKA SAPS

  33. BellaMohd

    June 20, 2018 at 6:39 pm

    Kenapa nqk check result dalqn SAPS ni tak boleh…. kenapa SAPS ni ditutup?

  34. VIJIYA LETCHUMY RAJA

    June 22, 2018 at 9:02 pm

    X BLH MASUK KE DLM SAPS LAMA SANGAT NYA PROSES PEMULIHAN

  35. tracy

    June 25, 2018 at 2:59 pm

    mengapakah sistem ini tidak berfungsi terlalu lama

  36. Roni

    June 25, 2018 at 7:07 pm

    Kenapa why saps tak leh bukak dia Tulisan Harap Maaf Aplikasi Ini Ditutup Sementara Kenapa mesti kene tutup

  37. Jenny

    June 25, 2018 at 8:22 pm

    kenapa skr x boleh guna ?

  38. Fatihah umairah

    June 27, 2018 at 7:07 pm

    I want to try it

  39. AisyahnurAin Aisyah

    June 29, 2018 at 9:04 am

    Aplikasi ttp sementara

  40. Nur adelina

    June 29, 2018 at 1:21 pm

    Boleh saya tahu bila sistem ni akan pulih seperti sediakala?

  41. yohgendra

    June 29, 2018 at 8:14 pm

    macam mana nak buka saps

  42. sofiya

    July 5, 2018 at 9:48 pm

    Bila boleh buka saps ni

  43. Arfan

    July 6, 2018 at 8:58 pm

    xleh masuk asl? Tk key in lagi eh

  44. michelle

    July 9, 2018 at 3:28 pm

    tutup? bila boleh masuk

  45. noraini zakaria

    July 13, 2018 at 1:54 pm

    kenapa saps ni ditutup,bila boleh akses semula….

  46. Azilahani Abidin

    August 6, 2018 at 5:13 pm

    Alhamdulillah.. saps ni ok dah sekarang. Pastikan PPD betul. Sy pun sebelum ni asyik cari di PPD yg salah mmg tak jumpala..
    .

  47. aisyah_kechik

    November 10, 2018 at 10:54 am

    nak bukak saps x boleh

  48. Nor khaishar

    November 16, 2018 at 2:27 pm

    Dah cuba banyak kali still x boleh nak login. Sila bantu… Saya cuba call pun x dapat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending