Connect with us

SAPS Semakan

No Kad Pengenalan SAPS Tidak Dapat Diakses Ibu Bapa

Published

on

Ketika membuat semakan saps ibu bapa, adakalanya kad pengenalan pelajar gagal diakses.
Ini merupakan solusi daripada maslaah yang dihadapi ibu bapa ini.

  • Ibu bapa perlu menghubungi Guru Kelas untuk masalah yang dihadapi. Guru kelas akan menyemak semua No kad pengenalan ataupun No sijil lahir pelajar. Jika didapati salah, Guru kelas perlu menghubungi SUP perlu mengemasikini maklumat pelajar dengan car ayang berikut:
saps semakan ibu bapa
saps semakan
saps semakan ibu bapa
SUP perlu menghubungi HELPDESK SAPS untuk memaklumkan perkara ini. Jika penukaran kad pengenalan tidak dimaklumkan kepada helpdesk saps, marakah dan slip keputusan peperiksaan pelajar sebelum ini tidak dapat diakses.
20 Comments

20 Comments

  1. izzah

    November 7, 2017 at 6:30 pm

    nk bukak kat mana eh?

    • nat

      June 17, 2018 at 10:16 am

      Ade link dia

  2. Peace

    November 10, 2017 at 2:40 pm

    Payah la nk wat ishhh

  3. Alvian

    November 10, 2017 at 10:50 pm

    Dah cuba beberapa kali tapi kenapa nama sekolah tempat anak saya bersekolah tidak terdapat dalam senarai (SJK(C) SIONG BOON BINTULU)?

  4. Meor hirman harani

    November 14, 2017 at 11:23 am

    Meoriman45@gmail. Com

  5. Merra Fazierra Mison

    November 19, 2017 at 2:29 pm

    Slip KePutusan peperiksaan

  6. suriani bt ismail

    December 7, 2017 at 8:35 pm

    knpe x blh buka saps

  7. muhammad hakiman

    January 13, 2018 at 1:22 am

    Semakin berjaya

    • Arya

      May 30, 2018 at 11:52 am

      Sekarang macam problem. Saya dah 2 minggu try.. masih belum boleh dapat.
      Ujian awal tahun 2018 hari tu masih boleh lagi. Hairan la.. KPM tak check server ke?

  8. vinnosah

    March 28, 2018 at 2:43 pm

    saya ada buka saps
    saya letak no kad pengenalan
    tapi tidak blh pilih negeri & sekolah
    blh tlng kah saya?

    • idkk

      May 30, 2018 at 8:26 pm

      button kan je

  9. tan gek ming

    May 18, 2018 at 3:27 pm

    NAK TANYA

    kenapa selepas ekses dlm SAPS.tapi tidak boleh pilih sekolah..cuma keluar remark : ” Masukkan teks carian dan klik butang Hantar.” dlm colum carian

  10. Nora

    June 8, 2018 at 4:58 am

    Dah buka saps dah letak no my kid dah pilih negeri tapi x boleh buka tuk carian sek boleh tlg x

  11. Faiz@gmail.com

    June 11, 2018 at 9:21 am

    Apasal tkleh buka 🤔🤔🤔

  12. Sya

    June 16, 2018 at 9:47 am

    Nak tekan kat mana?? Dulu senang jur .. main tekan jur..sekarang kena cari lah per lahh .. menyampah

  13. Moeis

    June 18, 2018 at 7:39 pm

    dah tutup ke saps ni

  14. Aishah

    June 26, 2018 at 8:03 pm

    Kenapa tk bleh tngok lgi kputusan ank 👌

  15. kavitha

    July 12, 2018 at 12:39 pm

    SEMAKAN IBU BAPA LMAN DI TUTUP SEMENTARA WKTU SAMPAI BILA

  16. Nissa

    November 20, 2018 at 12:52 pm

    Dah beratus kali cuba buka..mmg tak dapt…sya dah putus asa..

  17. nurizatul

    November 20, 2018 at 7:56 pm

    Dh masuk id tpi xleh search ngeri n skolah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending